Fulfillment Ne Demek? Ne İşe Yarar?

Bir çok müşterimiz bize depo arayışı ile geldiğinde, aslında e-ticaret satışlarına destek olabilecek bir fulfillment servisi talep ettiklerini, sadece ürünlerinin depolanacağı değil, elleçlenip, paketlendikten sonra, kargoya teslim edilebilir halde hazırlanmasını istediklerini gördük.

ParkPalet’in fulfillment, yani e-ticaret lojistik hizmetlerinden faydalanan müşterilerimiz için geliştirdiğimiz çözümlerimiz, stok yönetimi, elleçleme, paketleme, sevkiyata teslim ve iade kabul adımları ile tüm e-ticaret lojistik operasyonunu üstlenirken, müşterilerimize ürün geliştirme, pazarlama ve satış gibi diğer önemli konulara odaklanmalarını sağlıyor.

Dağıtım merkezi, fulfillment merkezi, depo gibi sektörümüzde sıkça kullanılan terimlere baktığımızda birbirleriyle ilişkilendirilmiş ama fonksiyon olarak son derece farklı olduklarını söyleyebiliriz. ParPalet, hem dinamik depolama çözümleri, hem de e-ticarete yönelik fulfillment hizmetleri ile, her iki alanda da hizmet veriyor.

Standart Depolama Çözümleri ne yapar?

ParkPalet dinamik depolama çözümleri, ürünlerinizin sizin belirlediğiniz ve talep ettiğiniz fiziksel ve güvenlik kriterlerine uygun olarak depolanması hizmeti olarak tanımlanabilir. Örneğin belirli bir ısıda muhafaza edilmesi gereken bir gıda depolaması için soğuk hava deposu, elektronik ürünleri için nemsiz ve kuru depolama çözümleri sağlanır. ParkPalet Depolama hizmetlerimiz, size uzun vadeli depo yatırımları yaptırmaksızın, hem coğrafi lokasyon hem de bu belirttiğimiz fiziki şartları sağlamak açısından esnek ve bütçelerinizi kontrol altında tutan bir çözüm.

Fulfillment merkezleri ne yapar?

ParkPalet Fulfilment merkezlerimiz, depolama çözümlerimize ek olarak, ürünlerinizin sadece depolanmasını değil, kargoya verilmesine kadar olan tüm süreçleri de kapsayan hizmetleri sunduğumuz lokasyonlarımızdır. Burada stok aktif durumdadır ve genellikle çok daha hızlı bir şekilde ürünleriniz depolandığı raflardan işleme alınarak, uzman ekiplerimiz tarafından elleçlenir, paketlendikten sonra da teslimata hazır hale getirilir.

ParkPalet Dinamik Depolama Çözümlerini ve E-Ticaret Lojistik hizmetlerini birlikte kullanmak bir avantaj mıdır?

Kesinlikle evet. İster büyük, ister orta/küçük ölçekli bir e-ticaret operasyonu yürütün, tek bir elden hem depolama, hem de fulfillment hizmeti alıyor olmanız, hem stok maliyetlerini aşağıya çekmeniz, hem de bu fonksiyonlar için ek bir ekip çalıştırmayarak, aylık giderlerinizi kontrol etmenizi sağlar.

İhtiyaçlarınızı karşılayacak bir depo kiralamak kolay olabilir. İşlerinizin hacmi dönemsel olarak büyüyüp küçüldüğünde bir çok kez kendinize şu soruyu sorarken bulabilirsiniz? “Bu kadar büyük bir depoya ihtiyacımız var mıydı?” Ya da tam tersi, “Bizim depo bize artık küçük geliyor.” ParkPalet Fulfillment hizmeti ile, sadece kullandığınız kadar ödemenin avantajından faydalanırken, iş hacminiz genişledikçe, lojistik operasyonlarınızı da genişletmek için yeni bir arayışa girmek zorunda kalmazsınız.

ParkPalet e-ticaret lojistiğinde sunduğu dinamik depolama ve fulfillment servisleri ile fark yaratmaya devam edecek.