E-ticarette terk edilen alışveriş sepeti, aslında bir lojistik problemidir!

Terk edilen alışveriş sepeti rakamları tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Peki nedir bu terk edilen alışveriş sepeti meselesi? Potansiyel bir müşteri, online alışveriş yaparken, ince eleyip sık dokuyarak, fiyat ve özellikleri karşılaştırarak, bir ürünü satınalma kararı verir. Son aşamada da, ürünü alışveriş sepetine atarak, ödeme ve kargo şartlarını ve kurallarını inceleyerek satın alma işlemini tamamlar.
İşte tam bu noktada, tüm zorlu süreçleri tamamlamışken, alışveriş sepetini terk etmesindeki ana sebebin, uzun teslimat süreleri ve kargo ücretleri olduğunu görüyoruz. Haziran 2020’den bu yana, online müşterilerin %94.4’ü alışveriş sepetlerini terk ediyorlar. Bu rakamın bir önceki sene, %85.1 iken, birdenbire nasıl bu kadar ciddi bir gelir kaybına sebep olduğunu anlamak için derinlemesine bir inceleme yapmak gerek.
Pandeminin başlamasıyla, “vitrin alışverişi” yapan online müşterilerin hem sayısında, hem de online alışveriş platformlarında geçirdikleri sürede ciddi bir artış oldu. Terk edilen alışveriş sepetleri de elbette bu artıştan nasibini almış gözüküyor: ürün inceleyen, fiyat karşılaştıran, hediye alternatifleri arayan ve sonra almak üzere ürünleri sepete atan tüketiciler, terk edilen alışveriş sepetlerinde, bu önemli artışta pay sahibi.
Ancak sadece “vitrin alışverişi” yapmayanlar için terk edilen alışveriş sepetlerinin ana iki sebebi var:
•Müşteriye yansıyan kargolama ücretlerinin yüksekliği
•Gönderi sürelerinin uzunluğu
Öyleyse online satıcılar satışları devam ettirmek ve alışveriş sepetlerinin terk edilmemesini nasıl sağlayabilirler?
Gönderi teslim tarihi sözü büyük fark yaratıyor
Eğer alışveriş deneyiminin son aşamasında, tüketicilere ek kargo ücreti ya da süresi olduğu sürprizini yapmaya hazırlanıyorsanız, müşterinin alışverişi tamamlamadan sitenizden ayrılmasına da hazırlanın. Online alışveriş müşterilerinin %81’nin, alınan ürünün üzerine gelen kargo ücretleri sebebiyle, alışverişi tamamlamadan sitenizi  ya da alışveriş yaptıkları pazar yeri aplikasyonunu kapattığını görüyoruz.
Teslimat zamanlamasını, satınalma sürecinin ilk adımlarından itibaren, net bir şekilde belirten online mağaza ve platformlarınsa, “conversion” yani satışa dönüştürme oranları %67 seviyelerinde artıyor.
Elbette bu sözü verebilmek için, güvenilir bir fulfillment iş ortağı ile çalışmanın önemi ortaya çıkıyor. İşletmenizin iş hacmine uygun, esnek depolama, elleçleme, stok yönetimi ve kargolanmaya hazır paketleme hizmetini tek bir elden alan firmalar, gönderi teslim tarihini öngörüp belirterek, binbir zahmetle ayağına kadar gelen müşteriyi kaçırmamış oluyor.
ParkPalet Fulfillment, işletmenizin iş hacmine uygun depolama, stok yönetimi, kargolama hizmetlerini tek bir elden sunarak, müşterileriniz için o çok değerli teslimat sözünü vermenizi sağlıyor.
Dediğimiz gibi, alışveriş sepetlerinin terk edilmesi bir lojistik problemi ama bu problemi çözebilecek yetkinliğe ve ekibe sahip bir iş ortağı ile çalışarak, sizin ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde optimize edilmiş bir çözüm üretmek de mümkün. Tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek. Gerisini biz hallederiz!