Neden ‘Talep Üzerine’ (On-demand) Depo Sistemi?

Arz

Arz tarafında, depo işletmecileri için talep üzerine depo sistemi gelirlerini en kolay arttırmanın yolu – reklam ve satış gideri olmadan direkt müşteriye erişim sağlamanın, hali hazırda var olan depo alanlarından gelir elde etmenin en zevkli yolu.

Perakendeciler için âtıl kalan depo alanlarından para kazanmanın yolu, Üçüncü Parti Lojistik (3PL) şirketleri için ise bedava satış kanalı.

Gelecekte depo şirketlerindeki satış ekipleri ciddi anlamda azalacak, müşteriler aradıkları depo alanını online olarak elektronik platformlarda bulacaklar. Talep üzerine depo sistemi depo işletmecileri için karlı bir sistem çünkü var olan depo alanlarından daha çok verim sağlarken, satış maliyetlerini de düşürmektedir.

Talep

Talep tarafında, depo arayan şirketlerin bütünüyle uzun dönemli depo kira anlaşmalarına bağlı olmamaları, değişken stokları için talep üzerine depo modelini kullanmaları, kendi iş gereksinimlerine göre hareket etmelerini sağlar.

Talep üzerine depo modeli sabit depo giderini değişken gidere dönüştürür – kullandıkça öde mantığıyla. Bu model:

  • Şirketleri ani stok değişimlerine (dalgalanmaya) karşı korur
  • Şirketlerin esnek olmasına imkan verir
  • Bir de hem talep hem arz tarafında olan – bazen depoya ihtiyacı olan, bazen depo alanı fazlası olan – örneğin 3PL şirketleri için, talep üzerine depo modeli depo alanlarını optimize eder.

Park Palet online depo platformu, talep üzerine modeli ile uzun dönemli bir depoya bağımlı kalmadan doğru yerde, doğru zamanda, doğru fiyata depo alanı bulmayı kolaylaştırır. Hem arz tarafında hem talep tarafında verimlilik, esneklik, kolaylık sağlar.